14.12.2020

İlçe Müftümüz

İsmail KAYA

1994 yılında Bursa ili İznik ilçesine bağlı Çiçekli köyünde dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokulu Çiçekli köyünde bitirdi. Liseyi Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’nde 2011 yılında tamamladı. 2013-2016 yılları arasında Bilecik Yenipazar ilçesine bağlı Kükürt köyünde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Yine 2016 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2017 yılında askerliğini kısa dönem er olarak Malatya’da tamamladı. 2017’de Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne bağlı Karaacaali köyünde görev yapıp yine aynı yıl İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni kazandı.

2020 yılında İhtisas eğitimini başarıyla tamamlayıp aynı yılın Temmuz ayında Bilecik ili Bozüyük İlçesine Vaiz olarak atandı. Burada yaklaşık 6 ay Vaiz olarak görev yaptıktan sonra, 14.12.2020 tarihi itibariyle Yenişarbademli İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.

Hali hazırda  Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Hadis Anabilim Dalı’ndan Yüksek Lisansına devam etmektedir. Evli olup 2 çocuk babasıdır.