12.01.2021

İlçe Müftüsü

Ahmet KARAKAYA

1989 yılında Konya İli Altınekin İlçesine bağlı Akıncılar Köyünde dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokulu Akıncılar Köyü’nde okudu. Lise tahsilini Konya İli Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İ.H.L. ‘de 2007 yılında tamamladı. 2013-2014 yılları arasında Kırklareli İlinin Pehlivanköy İlçesine bağlı Kuştepe köyünde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2014 yılında mezun oldu. Aynı yıl Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ni kazandı ve 2017 yılında başarıyla bitirdi.

2017 yılının Ekim ayında Kastamonu Çatalzeytin İlçesine Vaiz olarak atandı. Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra, aynı İlin Araç İlçesi’ne naklen tayin oldu. Burada da 4 ay Vaiz olarak görev yapan hocamız, 2 yıldan fazla Yalıhüyük İlçe Müftülüğü yapmıştır.10.03.2023 tarihinde Sütçüler İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim dalında Yüksek Lisansına devam eden hocamız Evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça bilmektedir.