23.11.2018

ŞARKİKARAAĞAÇ’TA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANSI

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz tarafından 22.11.2018 tarihinde Sacit ATEŞ Yatılı Kız Kur’an Kursu Konferans Salonunda, Isparta İl Müftüsü Bayram ŞAHİN’in konuşmacı olarak katıldığı  bir program tertip edildi. Programa, Kaymakam Sertaç KIRÇUVAL, Daire amirleri, çevre ilçelerin müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftümüz Hasan AKSOY’ un selamlama konuşmaları ile devam etti. Başkanlığımızca hazırlanan “Peygamberimiz ve Gençlik” sinevizyonu izlendikten sonra, İl Müftümüz Bayram ŞAHİN tarafından sunulan konferansa geçildi. İl Müftümüz ŞAHİN konuşmasında;  “'Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğum yıl dönümü münasebetiyle O'nu anmak, anlamak ve ilkelerini yaşamımıza tatbik etmek için düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansımıza teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu tür programlar ile gençlerimize, geleceğimize Peygamberimizi ve O’nun sünnetini anlama ve anlatma fırsatı buluyoruz.” dedi.

Müslüman bir genç Peygamberlerin hayatına bakarak örnek almalı. Kur’an-ı Kerimde ismi zikredilen Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Hz. Musa, Hz. İsa ve Peygamber Efendimizin hayatlarında gençler için ibret verici olaylar vardır.

Program sonunda İl Müftümüz ŞAHİN, Yüce Rabbimiz bizleri Kur’ân-ı Kerim’in emirlerine uyan yasaklarından kaçınan, Peygamber Efendimizin sünnet-i seniyyelerini hayatına tatbik edenlerden eylesin diyerek, konuşmasını tamamladı.

Program, misafirlere karanfil ve “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap dağıtımı ile sona erdi.