18.08.2017

4-6 YAŞ GRUBU YAZ KURAN KURSLARI MUHTEŞEM BİR ETKİNLİKLE DÖNEMİ KAPATTI

İlçe Müftülüğümüz bünyesinde açılan 4-6 yaş grubu Yaz Kur’an Kursları Muhteşem bir etkinlikle dönemi kapattı.

Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak Şarkikaraağaç Merkez Esin Yeşim TUNCER Anaokulu, Çarıksaraylar Anaokulu ve Çiçekpınar Anaokullarında 4-6 Yaş grubu minik öğrencilere yönelik olarak Yaz Kuran Kursu açtı. Üçer haftalık dönemler halinde, 9 hafta devam eden Yaz Kur’an Kursu sonunda adı geçen Anaokullarında eğitim gören minik öğrencilerimiz güzel bir dönem sonu etkinliğiyle kursu taçlandırdılar. 18.08.2017 tarihinde saat 20:00 de Kültür Park Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Müftülük personeli, Din görevlileri, Veliler ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşması yapan İlçe Vaizi Ramazan ÖZKÖYLÜ, “En uzun yolculukların bile ilk adımla başladığını vurgulayarak, İlçemizde minik yavrularımıza yönelik din eğitimi bağlamında, bu 4-6 Yaş Yaz Kur’an Kurslarının ilk adım olduğunu ifade etti. Bu anlamda daha kurumsal ve kapsamlı çalışmalar yapıldığını, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayacak olan Sacit ATEŞ Kur’an Kursunda 4-6 Yaş grubuna yönelik sınıflar, oyun odaları, uyku odaları, çeşit çeşit kültür köşeleri oluşturulduğunu ve inşallah bu sene kayıtları almaya başlayacağımızı hatırlattı. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın dini, ahlaki ve ilmi yönden yetiştirilmelerinin ancak bizim, topyekün hepimizin gayretiyle başarılabileceğini hatırlattı. Velilerimizi de bu ilgi ve alakalarından ötürü tebrik etti.  Daha sonra programa miniklerin yaptığı birbirinden anlamlı etkinliklerle devam edildi.

Vatandaşların katılımının yoğun olduğu program minik öğrencilerimiz tarafından okunan Şiirler, Ezbere Hadis Okuma etkinliği, Çanakkale Şehitlerimizi Anma, Mehteran, Semazen gösterisi gibi bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Daha sonra öğrenciler için özel olarak hazırlanan sertifikaları öğrencilerimize takdim edilerek program sona erdi.