24.03.2017

İLÇE MÜFTÜMÜZ MEHMET ATAY'A VEDA PROGRAMI

İlçe Müftümüz Mehmet ATAY hocamızın Aydın İli Çine İlçe Müftülüğüne tayini çıkması sebebiyle, çalışma arkadaşları tarafından 24/03/2017 tarihinde Tadım Restorantta saat 14.30’da veda programı düzenlendi.  Veda programına İlçe Kaymakamı Ayhan ABATAY, Yalvaç İlçe Müftüsü Abdulkadir ÇAKIL ve Yalvaç Müftülülüğü personeli, Gelendost İlçe Müftüsü Sabri ALTUĞ ve İlçemiz Müftülüğü personeli katıldı. Program Müftülük personeli adına İlçe Vaizimiz Ramazan ÖZKÖYLÜ’ nün duygu ve düşüncelerini paylaştığı konuşmayla başladı.

İlçe Kaymakamımız Ayhan ABATAY konuşmasında “Müftümüzle kısa bir süre görev yaptık. Bu zaman diliminde Müftümüz Mehmet ATAY’ ın ilçemizde hoş bir seda bıraktığı izlenimi bende oluştu.  Bunu burada görmek mümkün. Müftü beyin İlçemize kazandırmış olduğu Türkiye Diyanet Vakfı Gençlik Merkezi, Sacit ATEŞ Kur’an Kursu ve köylere kazandırılan bayan Kur’an Kursları vb. bir çok hizmeti takdire şayandır. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz kendisinden razıyız. Cenab-ı Hak’ta razı olsun. Yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

İlçe Müftümüz Mehmet ATAY konuşmasında; " 2011 yılı Aralık ayından itibaren görev yaptığım bu bereketli toprakları ve insanını çok sevdim ve kısa sürede kaynaştım”.

Arkadaşlarımız hatırlayacaklardır. Buraya geldiğimde yaptığım sohbetlerde iki hususu vurguladım. Birincisi “hiçbir mazeret yapılmayan işin yerini tutmaz” demiştik. İkinci olarak da “üç Müslüman bir yere gelse de, bir konuda fikir birliği etseler, Allah’ın izniyle o işte başarılı olurlar. Cenab-ı Hak onları muvaffak kılar”. Bu düşünceler ile işe başladık. Bu minvalde yürümeye çalıştık. Bir yandan Müftülük hizmetlerinin kurumsallaşması anlamında, cami ve Kur’an Kurslarının yapılmasına vesile olmaya çalıştık. Gençlik Merkezi olarak isimlendirdiğimiz Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi olarakta kullandığımız binamızı inşa ettik ve hizmete sunduk. Son olarak hayırsever bir vatandaşımızın hamiliğinde inşası tamamlanan ve tefrişi ile ilgili çalışmalarda sona gelinen 4-6 Yaş Kur’an Kursu, 60 yatak kapasiteli Yatılı Kız Kur’an Kursu binamızın önemli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Yaptıklarımızın ve yapmaya çalıştıklarımızın önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak yapamadıklarımızın daha önemli olabileceğini de aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu anlamda Kur’an Kursu hizmetlerinin ve gençlik hizmetlerinin ifası ve özlenen gençliğin manevi olarak imarına büyük katkılarının olacağını ümit ettiğim bu hayırlı hizmetleri başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere, Şarkikaraağacımızın manevi mimarları olan siz değerli kardeşlerime ve tüm Şarkikaraağaç’lı kardeşlerime emanet ediyorum.

Bu süre zarfında hiç kimseyi bilerek üzmemeye, kırmamaya gayret ettim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Haklarınızı helal etmeniz dileğiyle arz-ı veda ediyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Programın sonunda İlçe Kaymakamı Ayhan ABATAY İlçe Müftümüz Mehmet ATAY’a plaket takdim etti. Yalvaç İlçe Müftüsü Abdulkadir ÇAKIL  “Değerli Kardeşim Mehmet ATAY’ dan biz razıyız Rabbimin de razı olması temennisi ile yeni görev yerinin hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı ve hediyelerini takdim etti.

Program yapılan ikram ile son buldu.