17.01.2017

HALEPTE İNSANLIK ÖLMESİN KAMPANYASINA ŞARKİKARAAĞAÇ SESSİZ KALMADI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, Halep'te yaşananlara seyirci kalmadı.  Muhacir olarak ülkemize sığınan Halep'li Kardeşlerimiz başta olmak üzere Halep ve Suriye'deki mazlumlar ve mağdurlar için başlattığı HALEPTE İNSANLIK ÖLMESİN kampanyasına Isparta Şarkikaraağaç'tan da tam destek geldi.

Bu çerçevede Şarkikaraağaç  İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şarkikaraağaç  Şubesinin başlattığı yardım kampanyasına amirinden memuruna,öğretmeninden öğrencisine tüm halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle Şarkikaraağaç İnönü İlkokulu ve Orta Okulu ve İMKB Atatürk İlk ve Ortaokulu, Kızıldağ Fen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve diğer okullarımızdaki öğretmen ve  öğrencilerimizin kampanyaya destek vermelerinin her türlü takdirin üstünde olduğu değerlendirildi.

Yardım kampanyası sonucunda 1550 adet Battaniye, 68 Adet Soba ve ekipmanları, 80 koli içinde kışlık erkek, bayan, çocuk kıyafeti ve ayakkabıları,  İlçe Müftülüğümüz personelinin titiz çalışmaları ile hazırlandı.

16/01/2017 tarihinde İlçe Müftülüğümüzün yanında bulunan Site Camii önünde düzenlenen uğurlama programına İlçe Kaymakamı Ayhan ABATAY, İlçe Belediye Başkanı İsa ÇARKACI, İlçe Müftüsü Mehmet ATAY, daire personelimiz, din görevlilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı. Hazırlanan yardım tırımız yapılan duanın akabinde uğurlandı.