26.07.2024

İl Müftüsü Biçer: Tesettür Tarz Değil Farzdır

İl Müftüsü Biçer: Tesettür Tarz değil Farzdır

İl Müftüsü Muharrem Biçer, 26 Temmuz 2024 tarihli Peygamber (Kavaklı) Camii Cuma Vaazında ‘’Tesettür tarz değil farz olduğunu, tesettür her şeyden önce Allah’ın bir emri olduğunu, kişisel bir tercih olmadığını, tesettür müminin süsü, fıtri bir gereklilik olduğunu"  ifade eden İl Müftüsü Biçer, vaazına şöyle devam etti;

"Kur’an-ı Kerim, bütün insanlık için bir nurdur, bir hidayet kaynağıdır, rehberdir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Veda Hutbesi’nde şöyle buyurdu: “Size iki şeyi emanet bıraktım. Bu iki şeye sahip çıktığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız. Biri Allah’ın kitabı, diğeri de Resulünün sünnetidir.” Peygamberinin hal ve hareketleri, davranışları, yaşantısıdır.

Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey Ademoğulları! Size mahrem yerlerinizi örtecek giysi, süsleneceğiniz elbise yarattık. Takva elbisesi de hayırlıdır. Bunlar, Allah’ın ayetlerindendir. Umulur ki düşünüp öğüt alırlar.” İşte Resulünün (s.a.s.) Arafat’taki Veda Hutbesi’nde bize emanet bıraktığı o Kur’an-ı Kerim’den bir ayet.

Hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s); “İnsanlık, ilk günden beri bütün peygamberlerin üzerinde ittifak ettikleri bir söz öğrenmiştir: Şayet utanmıyorsan dilediğini yap!” buyurmaktadır.

Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan dini değerlerine de sahip çıkmalıdır. Biz değerlerimize sahip çıktığımız sürece de Rabbimin yardımı bizimle olacaktır’ ifadelerini kullandı.