25.04.2017

Atabey'de Kutlu Doğum Haftasında Gönüller Peygamber Sevgisiyle Doldu

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Atabey İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atabey  İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen programlar çerçevesinde ilk önce ziyaretlerle başlanılan haftaya 18 Nisan Salı günü Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından Bayat Köyü  camiinde  bayanlara yönelik  gerçekleştirilen programla  devam edildi.

İslamköy'de Kutlu Doğum Haftası Konferansı

2017 yılı  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle  Atabey İlçe Müftülüğü tarafından İslamköy’de Kutlu Doğum Konferansı düzenlendi.

İslamköy de Atabey  İlçe Müftülüğü’ne bağlı görev yapan din görevlilerimiz tarafından gerçekleştirilen program 18 Nisan 2017 Salı  günü akşam namazından sonra İslamköy düğün salonunda yapıldı.Yoğun bir katılımın olduğu programa İlçe Müftümüz  Durmuş Ali ÇETMİ,  din görevlilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız  katıldı.

Sunuculuğunu, İslamköy Yeni  Camii İmam-Hatibi Adem Arıbaş’ın yaptığı  programa, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından    Rüstempaşa  Camii müezzini Şenol Arıbaş’ın okuduğu Kur’an-ı kerim tilaveti    ile devam edildi. İlçe Vaizimiz Suat Sarı’nın açılış konuşmasından sonra sinevizyon gösterimi, İslamköy din görevlileriden oluşan Koronun söylediği  ilahiler  ve öğrencilerimizin okuduğu şiirlerin ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan, İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ tarafından katılımcılara “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansla devam edildi. İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri , Hz. Peygamber(sav) nezdinde güven toplumunu oluşturan unsurlar hakkında örnekler vererek sürdürdüğü konuşmasını programın yapılmasında emeği geçenlerle ve programa katılanlara ayrı ayrı teşekkür ederek tamamladı.

19 Nisan Çarşamba günü Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından Merkez Onaç camisinde bayanlara yönelik düzenlenen Kutludoğum Programından sonra davetlilere yemek ikram edildi.

20 Nisan Perşembe günü iki program düzenlendi:İlk program Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (sav)’in dünyaya teşriflerini yâd etmek için Merkez Medrese  Camsinde “sabah Namazı Buluşması” programı düzenlendi.

Aynı gün, Atabey İlçe Müftülüğü tarafından ,Belediye düğün salonunda İl Müftü Yardımcısı Sayın Yasin YILDIZ’ın konuşmacı olarak katıldığı , Kutlu Doğum Haftası Konferansı düzenlendi.

İlçe Merkezi ve  köylerden gelen vatandaşlarımızın salonu tıka basa doldurdukları konferansa:

İl Müftü Yardımcısı Sayın Yasin YILDIZ, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, Emniyet Müdürü Arif KOÇ, İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ,daire amirleri,muhtarlarımız, din görevlilerimiz ve çok sayıda vatandaşımız  katıldı.Misafirlere girişte, kitap ve karanfil takdim edildi.

Sunuculuğunu, Sökmen Camii İmam-Hatibi Bekir Kapçı’nın yaptığı  programa, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından    Kurşunlu Camii İmam Hatibi Ahmet Güleş’in okuduğu Kur’an-ı kerim tilaveti    ile devam edildi. Daha sonra açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Müftümüz Durmuş Ali ÇETMİ,yaptığı konuşmada özetle:

"Cenabı Allah'ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın doğumu vesilesiyle 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri icra edilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini bu yıl "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" ana başlığı altında gerçekleştirme kararı almıştır. Doğumunu kutladığımız Peygamber Efendimizi sevgi ve saygı ile yad etmek için buradayız.      Peygamberimizin açtığı aydınlık yoldan milyonlarca insan gitmiş ve gitmektedir. Gitmeye de devam edecektir. Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler, Mevlanalar, Hacı Bektaşı Veliler, Hz. Peygamberin sevgi mektebinde yetişmişlerdir. Anadolu insanında Hz. Peygambere olan sevgi ve muhabbet her zaman zirvede olmuştur. Anadolu insanı Hz. Peygamberi sevmeyi, ehli beytine hürmet etmeyi mukaddes bir görev bilmiştir ve bilmeye de devam edecektir. Bu tür etkinliklerin amacı peygamberimizin yaşayışını ve öğütlerini anlatmaktır. Bize düşen görev ise anlamak ve anladıklarımızı yaşamaktır. Hz. Peygamberin hayatından herkesin alıp istifade edebileceği mutlaka bir şeyler vardır. Yeter ki O’ nun hayatını ve evrensel mesajlarını doğru anlayalım.”dedi.

Programda daha sora sinevizyon gösterimi, Atabey İlçe Müftülüğü din görevlilerinden oluşan Koro dinleyicilere  doyumsuz bir ilahi sunumu yaptı.Kutluduğumla ilgili sinevizyondan sonra Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan, İl Müftü Yardımcısı Sayın Yasin YILDIZ tarafından katılımcılara “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans verildi. İl Müftü Yardımcısı Sayın Yasin YILDIZ konuşmasının başında ,programa olan katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip emeği geçenlere    teşekkür ederek konuşmasına başladı. İl Müftü Yardımcısı Sayın Yasin YILDIZ yaklaşık bir saat süren konferansında,toplumumuzdaki Peygamber sevgisinden örnekler vererek Hz.Peygamberimizin,ashabının ve toplumumuzun hayatından güven örnekleri sundu.Zaman zaman duygusal anların yaşandığı salonda sayın hocamız,insan olarak,komşu olarak kısaca bir Müslüman olarak birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek huzurlu bir şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz,Hz.Peygamberimiz müslümanı: “Müslüman,diğer Müslümanların onun elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir.”diye tarif etmiştir,bugün toplum olarak bizler bu güvene dünden daha fazla muhtacız, Cenab-ı Allah bizleri sırat-ı müstakimden ve Resulünün yolundan ayırmasın.”dedi.

Program katılımcılara ikram edilen Kutludoğum Pilavı ile program sona erdi.

21 Nisan Cuma günü Merkez Pazar Camsinde mevlid-i şerif okundu.Aynı gün Harmanören Köyünde bayanlara yönelik yapılan programdan sonra Cuma namazından önce cemaate sohbet yapıldı.

Isparta /Atabey Müftülüğü