05.02.2020

ÖZGEÇMİŞİ

Dr.Semih ACET;

1981 yılında Burdur'un Bucak İlçesinde dünyaya geldi. 1999 yılında Bucak İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra 2001 yılında İstanbul Şile İlçe Müftülüğünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2004 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2008 yılında ise Pendik Haseki Eğitim Merkezi 21. döneminde mezun oldu.

Sırasıyla; Diyarbakır Silvan İlçesi, Denizli Acıpayam İlçesi, Isparta İl Merkezinde Vaiz olarak görev yapmıştır.İstanbul Marmara Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Bilim dalında " Hadislerde Ölüm Karşısında Müslüman Tavrı" konulu yüksek lisansını tamamladı. Mart 2018 itibarıyla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Bilim Dalında "İmam Nevevi ve Minhac" isimli eserinin "Hadis Şehçiliği Açısından Değerlendirilmesi" konulu doktora eğitimini tamamladı.

08/01/2018 tarihinde Antalya İli, İbradı İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atandı.  2 yıl süreyle burada görev yaptıktan sonra 22/01/2020 tarihinde Isparta İli Atabey İlçe Müftülüğüne  İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen bu görevini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Arapça bilmektedir.